Alternatieve vervoersopties vanwege diverse wegafsluitingen rondom Rotterdam

In het kader van diverse wegafsluitingen in de komende periode rondom Rotterdam informeren we je als Capelle West Business hoe je om kan gaan met alternatieve vervoersopties om de drukte zoveel mogelijk te omzeilen. Onderaan lees je ook een leuke gratis Slim Reizen Challenge.

Vanwege de vervanging van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt de A16 richting Dordrecht tijdens het Koningsdagweekend van 26-29 april afgesloten tussen het Terbregseplein en afrit Rotterdam Kralingen (26). Tijdens het Hemelvaartweekend van 8 t/m 13 mei is de A16 afgesloten tussen het knooppunt Ridderkerk en het Terbregseplein, dus in de richting van de A20. 

In het weekend van Koningsdag worden er ook grootschalige asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de A13 van knooppunt Ypenburg (Den Haag) richting knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). (Klik hier voor meer informatie)

Daarnaast is de Hoofdweg zelf in Rotterdam de eerste drie weken van mei ter hoogte van het viaduct volledig afgesloten. De diverse afsluitingen, in combinatie met tal van andere wegwerkzaamheden in Zuid Holland, gaan gepaard met (soms) ernstige hinder voor het verkeer. Met name ook vanwege de meivakantie met veel evenementen, dagjesmensen en vakantieverkeer. 

Ga goed voorbereid op reis, volg de omleidingsroutes, laat de auto zoveel mogelijk staan, kies voor de alternatieven die door Zuid Holland Bereikbaar worden aangeboden:  Zuid-Holland Bereikbaar | Acties voor reizigers (zuidhollandbereikbaar.nl)

Slim Reizen Challenge

En ga je goed op weg? Doe dan mee met de Slim Reizen Challenge. Dit is een uitdaging waaraan je gratis kan deelnemen. Je verdient punten als je flexibeler, duurzamer en actiever reist. Dus ga je met het OV, de deelfietsen, ga je carpoolen of thuiswerken? Dan verdien je punten die je in de app kunt omwisselen voor aantrekkelijke beloningen en of cadeaus.

Bekijk de actie. Deze actie is gratis en iedereen kan deelnemen. 

Alleen samen houden we de regio duurzaam bereikbaar.