Aanbod parkeerplaatsen vergroenen

De gemeente gaat het bedrijventerrein Capelle West een injectie geven naar een meer veilige, schone, duurzame en innovatieve plek om te ondernemen. Wat onder andere gaat veranderen is het vergroenen van het terrein met het aanleggen van waterdoorlatende parkeerplaatsen.

De werkzaamheden hebben directe consequenties voor uw pand en terrein. Uw terrein sluit namelijk aan op de grens met de gemeentegrond. De grond is op veel plekken verzakt. De openbare weg wordt tijdens het werk opgehoogd naar het oorspronkelijk niveau. Dit betekent, dat als u zelf niets doet, uw terrein lager komt te liggen. Dit kan consequenties hebben bij regenval waardoor er grote plassen water op uw terrein blijven liggen. Door waterdoorlatende parkeerplaatsen aan te leggen kan u dit voorkomen.

De gemeente heeft een interessant aanbod voor de eigenaren van de panden. U kunt de parkeerplaatsen door de gemeente laten vervangen voor waterdoorlatende parkeerplaatsen voor € 250,00 per parkeerplaats. Vanzelfsprekend wordt uw terrein dan ook direct verhoogd en aangesloten op het niveau van de openbare weg. Zo draagt u bij aan de betere en duurzame uitstraling van Capelle West door eenduidig gebruik van nieuwe materialen. Als u besluit dit zelf te willen doen zal de regulier (geschatte) marktprijs ongeveer €750,00 per parkeerplaats zijn.

Bij interesse kunt u contact opnemen met de projectleider Dirk van den Heuvel, projecten@capelleaandenijssel.nl

Veilig ondernemen in Capelle aan den IJssel

Veilig Ondernemen in Capelle aan den IJssel

Voor begrippen als ondermijning en cybercrime worden ondernemers veelvuldig gewaarschuwd, maar wat houdt het eigenlijk in? Waarom is dit zo’n belangrijk onderwerp en hoe zijn deze met elkaar verweven? Leer wat de gevaren zijn en hoe je je ertegen wapent tijdens de bijeenkomst Veilig Ondernemen in Capelle aan den IJssel. Deze bijeenkomst voor ondernemers wordt begeleid door Dave Maasland.

Slachtoffer van cybercrime

Afgelopen jaren is een toenemend aantal ondernemers slachtoffer geworden van een vorm van cybercriminaliteit. Onze eerste spreker, Xander Koppelmans, heeft dat helaas zelf ondervonden. Hij raakte zijn bedrijf, geld en huis kwijt na een cyberaanval. Hij doet deze avond zijn verhaal.

Dave Maasland 

Daasland is CEO van ESET Nederland,  één van de grootste IT-security bedrijven van Nederland. Daardoor is hij dé persoon die alles kan vertellen over de digitale wereld, de technologie van cybercrime en de beste manieren om je daartegen te beschermen.

Janco de Pijper

Hoe uit ondermijning zich en hoe dicht bij jouw onderneming kan dit komen? Janco de Pijper laat zien dat de scheiding tussen de onder- en bovenwereld slechts een dun lijntje kan zijn. Met alle gevolgen van dien.

Netwerkborrel en informatiemarkt

Na afloop kun je kosteloos borrelen. Deze borrel wordt verzorgd door ENC. 

 Na de presentaties kun je in gesprek met experts, waaronder verzekeringsmaatschappijen, de Politie, Meld Misdaad Anoniem, IT-professionals, gemeente Capelle aan den IJssel en PVO Regio Rotterdam. Ben je na de presentatie over ondermijning wel benieuwd hoe verdovende middelen geproduceerd worden? Kom dan langs bij een nagebouwde hennepkwekerij en cocaïnewasserij. Daarnaast is er uiteraard ruimte om te netwerken met andere ondernemers.

Aanvang met buffet

Vanaf 17:00 uur staat er een buffet voor je klaar. Je kunt kosteloos aanschuiven en mee-eten.  Om 18:00 start het programma.

Deze bijeenkomst is gratis voor alle ondernemers uit gemeente Capelle aan den IJssel. Aanmelden is wel verplicht, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

De organisatie

De avond wordt georganiseerd door PVO Regio Rotterdam en de gemeente Capelle aan den IJssel.

Alternatieve vervoersopties vanwege diverse wegafsluitingen rondom Rotterdam

In het kader van diverse wegafsluitingen in de komende periode rondom Rotterdam informeren we je als Capelle West Business hoe je om kan gaan met alternatieve vervoersopties om de drukte zoveel mogelijk te omzeilen. Onderaan lees je ook een leuke gratis Slim Reizen Challenge.

Vanwege de vervanging van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt de A16 richting Dordrecht tijdens het Koningsdagweekend van 26-29 april afgesloten tussen het Terbregseplein en afrit Rotterdam Kralingen (26). Tijdens het Hemelvaartweekend van 8 t/m 13 mei is de A16 afgesloten tussen het knooppunt Ridderkerk en het Terbregseplein, dus in de richting van de A20. 

In het weekend van Koningsdag worden er ook grootschalige asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de A13 van knooppunt Ypenburg (Den Haag) richting knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). (Klik hier voor meer informatie)

Daarnaast is de Hoofdweg zelf in Rotterdam de eerste drie weken van mei ter hoogte van het viaduct volledig afgesloten. De diverse afsluitingen, in combinatie met tal van andere wegwerkzaamheden in Zuid Holland, gaan gepaard met (soms) ernstige hinder voor het verkeer. Met name ook vanwege de meivakantie met veel evenementen, dagjesmensen en vakantieverkeer. 

Ga goed voorbereid op reis, volg de omleidingsroutes, laat de auto zoveel mogelijk staan, kies voor de alternatieven die door Zuid Holland Bereikbaar worden aangeboden:  Zuid-Holland Bereikbaar | Acties voor reizigers (zuidhollandbereikbaar.nl)

Slim Reizen Challenge

En ga je goed op weg? Doe dan mee met de Slim Reizen Challenge. Dit is een uitdaging waaraan je gratis kan deelnemen. Je verdient punten als je flexibeler, duurzamer en actiever reist. Dus ga je met het OV, de deelfietsen, ga je carpoolen of thuiswerken? Dan verdien je punten die je in de app kunt omwisselen voor aantrekkelijke beloningen en of cadeaus.

Bekijk de actie. Deze actie is gratis en iedereen kan deelnemen. 

Alleen samen houden we de regio duurzaam bereikbaar.

WOP vergadering

De gemeente Capelle aan den IJssel nodigt u uit op 7 december 2023 voor een WOP (Wijk Overleg Platform) overleg.

Het bedrijventerrein krijgt een nieuwe riolering. Een goed moment om het gebied schoner, veiliger en groener te maken.

Bijeenkomst Investeren in bedrijventerrein Capelle-West voor eigenaren van de panden

Samen op koers naar een groener ondernemersklimaat.

Bedrijventerrein Capelle-West wordt aangepakt. Deze aanpak heeft ook directe consequenties voor uw pand en perceel. Uw perceel sluit direct aan op de grens met gemeentegrond. Daarom maakt de gemeente graag afspraken met u. Wanneer we de krachten bundelen, bereiken we meer en dat heeft positieve gevolgen voor zowel uw pand als het hele bedrijventerrein. Dit biedt u ook de kans uw vastgoed in waarde te doen laten stijgen.

Er zijn veel kansen. Samen met u willen we het bedrijventerrein een injectie geven naar een meer veilige, schone, duurzame en innovatieve plek om te ondernemen. Een belangrijke stap is het vergroenen van het terrein. 

Kom daarom vooral naar de bijeenkomst om te kijken hoe u -in gezamenlijkheid met de gemeente en andere eigenaren- deze kansen kunt verzilveren.

Alle eigenaren van de panden op Capelle West zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst op donderdag 26 oktober 2023 bij Eticoll, Loods 13, Kompasstraat 13 te Capelle aan den IJssel van 17.00 – 18.30 uur.

Wilt u aanwezig zijn, vergeet dan niet aan te melden via projecten@capelleaandenijssel.nl

Programma

  • Korte toelichting op groot onderhoud
  • Presentatie Stichting Stimuleer over het onderzoek duurzaamheid
  • Sfeerimpressies en inspiratie over vergroening
  • Brainstormen mogelijkheden voor Capelle-West

Kosten en subsidies

Een groot deel van de weg, de gevels en parkeerplaatsen zijn in eigendom van u en andere eigenaren. Daarom werken we graag samen en willen we met u kijken wat we kunnen. Tijdens de bijeenkomst maken we inzichtelijk wat de kosten zijn en welke subsidie-mogelijkheden we hebben.

Wat bespreken we nog meer?

Naast het vervangen van het riool, pakken we meteen ook de volgende zaken aan:

  • Afspraken maken met u over hoe we de verkeerd aangesloten rioolaansluitingen (foutaansluitingen) vervangen. Het zorgt al vele jaren voor overlast.
  • Verbeteren van de verkeersveiligheid door de wegen in het gebied in te richten volgens de landelijke richtlijnen. Daarnaast verlagen we de maximumsnelheid van 50 km/uur naar 30 km/uur op de Admiraal Helfrichweg, Gemzenstraat en Poolvosweg. Ook leggen we op die wegen drempels en fietsstroken aan.

Als u vragen heeft over het project kunt u mailen naar projecten@capelleaandenijssel.nl.

Informatie over het project vindt u hier.