Subsidie voor elektrische bestelauto in Rotterdam

Ondernemers in Rotterdam of van een van de aangrenzende gemeenten kunnen vanaf 6 december 2018 subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto. Met deze subsidieregeling stimuleert de gemeente Rotterdam emissievrij vervoer.

 Alle ondernemers die vaak met een bestelauto in de binnenstad van Rotterdam zijn, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Met deze regeling stimuleert gemeente Rotterdam ondernemers om elektrisch te gaan rijden voor het transport van goederen. En zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen in de meest vervuilde zone van de stad (de Milieuzone).

Subsidie

Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van € 5.000,- aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto (categorie N1 en max. 3500 kg). De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer. De subsidie is voor alle ondernemingen. ZZP-ers en éénmanszaken kunnen er ook gebruik van maken.

Aanvraagproces en voorwaarden

Meer weten over het aanvragen van de subsidie en de voorwaarden? Kijk op https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-bestelauto-voor-zakelijk-gebruik/

Voor vragen kunt u bellen met 14 010.

Meerdere voordelen voor emissievrij vervoer in Rotterdam

Naast deze subsidieregeling heeft gemeente Rotterdam andere regelingen voor ondernemers:

  • Elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens mogen op 19 busbanen rijden.
  • Uitstootvrije bestel- en vrachtwagens krijgen ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden.

Meer weten? Kijk op www.rotterdam.nl/ontheffing-busbanen en www.rotterdam.nl/ontheffing-venstertijden

Voor andere regelingen zie https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/subsidies

Meer weten?

Bent u ondernemer, vervoert u goederen door de binnenstad van Rotterdam en wilt u een bijdrage leveren aan een duurzame en emissievrije binnenstad?

Kijk dan op www.logistiek010.nl