Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Een tijd waarin het langere tijd “stil” is op het bedrijventerrein. Dit is ook de tijd dat ‘calamiteiten’ later ontdekt worden!!!!
U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld brand of inbraak. Rondom Oud & Nieuw zijn de risico’s vele malen groter. Daarom is het nu een goed moment om aan veiligheid tijdens de feestdagen aandacht te besteden. Zie onderstaande tips. 

1. Sluit ramen en deuren: Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen en deuren en voor het inschakelen van de alarminstallatie. 
Denk ook na over wie deze verantwoordelijkheid over kan nemen bij bijv. ziekte.

2. Zet uw alarm aan: Schakel consequent uw alarmsysteem in. Op deze wijze kan er snel gereageerd worden door de meldkamer en eventuele surveillance. Een snelle reactie kan schade door brand of verlies door diefstal tot het minimum beperken.

3. Verlichting: Zorg dat de gevelverlichting goed werkt. Op deze wijze zet u eventuele inbrekers goed in het licht. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt. 

4. Uitstraling: Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw terrein buiten er verzorgd uitziet. Een nette uitstraling van terrein of gebouw verkleint de kans op vandalisme of inbraak. Bijzonderheden vallen ook sneller op.

5. Opklimgevaar: Beperk eventuele opklom mogelijkheden, waarmee onbevoegden uw terrein kunnen betreden. Plaats dus geen containers, ladders, pallets of losse hulpmiddelen in de buurt van uw pand. Laat nooit ramen open die door middel van opklimming makkelijk bereikbaar zijn en zorg dat eventuele inbrekers geen gebruik kunnen maken van hoge begroeiing voor uw pand om achter weg te kuipen. 

6. Brandgevaar: Zorg dat opslagcontainers goed afgesloten zijn en niet kort tegen uw pand staan. Kijk ook goed naar de aanwezigheid van mogelijk brandbaar materiaal op uw terrein. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *